Dönen Varlıklar Grubu 20 Test Sorusu ve Cevapları

Ana Sayfa » Test - Deneme » Dönen Varlıklar Test Soruları » Dönen Varlıklar Grubu 20 Test Sorusu ve Cevapları
Dönen Varlıklar Test Soruları kategorisinde bulunan bu haber 19 Mayıs 2014 tarihinde güncellenmiş ve 1.226 kişi bu yazıyı okumuştur.

DÖNEN VARLIKLAR TEST SINAV SORULARI ve CEVAPLARI – 20 SORU

dönen varlıklar test sorusu1.  Aşağıdakilerden hangisi dönen varlıklar tarafında bulunur?

A)  153 TİC. MAL

B)  320 SATICILAR

C)  321 BORÇ SENETLERİ

D) 500 SERMAYE

CEVAP: A

 

2.  Aşağıda verilen bilgilerden hangisi dönen varlıklarla ilgilidir?

A)  Hesaplar alacak tarafında yer alır.

B)  Hesaplar borç tarafında yer alır.

C)  Dönen varlık 2’li hesap ile başlar.

D) 321 dönen varlıklar grubundadır.

CEVAP: B

 

3.  Aşağıdakilerden hangisi dönen varlıklar grubunda yer alır?

A)  Normal şartlarda 1 yıl içinde elden çıkarılması düşünülmeyen, faydaları 1 yıl içinde tükenmeyecek varlıklar.

B)  Nakit olarak işletme kasasında ya da bankada tutulan paralar ile 1 yıl veya daha kısa süre içinde paraya çevrilecek değerler.

C)  1 yıl ya da daha kısa süre içinde ödenmesi gereken borçlar bu grupta yer alır.

D) 1 yıldan daha uzun sürede ödenecek borçlar bu grupta yer alır.

CEVAP: B

 

4.  Ticari alacak grubu ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

A)  Kredili bir ticari alacak için alıcıdan senet alınsa ticari alacak toplamı değişir.

B)  Şüpheli hale gelen bir senetli alacak için, alacak tutarı kadar değil, risk miktarı kadar karşılık ayrılmaz ve kaydı yoktur.

C)  Mal satıldığında alıcıdan hatır senedi alınsa, alacak senedi hesabına kaydedilmez.

D) Alacak senedinin ikinci kırdırma tutarını hesaplarken senedin alındığı tarih ile bilanço tarihi arasında geçen gün esas alınmaz.

CEVAP: D

 

5.  Aşağıdakilerden hangisi dönen varlıkları azaltıcı bir unsurdur?

A)  Ticari Mallar

B)  Verilen Çekler

C)  Alacak Senetleri

D) Hisse Senetleri

CEVAP: B

 

6.  Aşağıdaki durumlardan hangisi “ Kasa Hesabı” için doğrudur?

A)  Kasa mevcudu kadar borç kalanı vermez.

B)  Yabancı paralar da bu hesapta yer almaz.

C)  Aktif karakterli bir varlık hesabı değildir.

D) Alacak kalanı da vermesi mümkün değildir.

                                    CEVAP: D

 

7.  “Alıcılar Hesabı” ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğru dur?

A)  Hesabın borç kalanı müşterilerden henüz tahsil edilmeyen senetsiz alacakları gösterir.

B)  Müşterilerden olan senetsiz alacaklar için yapılan tahsilat hesabın borcuna kaydedilmez.

C)  Müşterilerden olan senetsiz alacaklar hesabın borcuna kaydedilmez.

D) Müşterilerden olan senetsiz alacakların izlenildiği bir büyük defter hesabında değildir.

CEVAP: A

 

8.  110 kodunun ismi aşağıdakilerden hangisidir?

A)  Hisse Senetleri

B)  Alıcılar

C)  Tic. Mal.

D) İndirilecek KDV

CEVAP: A

 

9.  101 kodunun ismi aşağıdakilerden hangisidir?

A)  Verilen çek.

B)  Satıcılar

C)  Alınan çek.

D) Kasa

CEVAP: C

 

10.  Aşağıdakilerden hangi ana hesap grubu yanlış verilmiştir?

A)  1 – dönen varlıklar

B)  2- duran varlıklar

C)  3- uzun vadeli yabancı kaynaklar

D) 5- öz kaynaklar

CEVAP: C

 

11.  Aşağıdakilerden hesap isimlerinden hangisi doğrudur?

A)  120 alıcılar

B)  121 borç senetleri

C)  153 alınan çek

D) 102 kasa

CEVAP: A

 

12.  Dönen varlıklar bilançoda hangi tarafta yer alır?

A)  Pasif (kaynak)

B)  Aktif (varlık)

C)  Alacak tarafında

D) Bilançonun toplam sonucunda

CEVAP: B

 

13.  Aşağıdakilerden hangisi dönen varlıklar grubunda yer alır?

A)  Kısa vadeli yabancı kaynaklar

B)  Uzun vadeli yabancı kaynaklar

C)  Öz kaynaklar

D) Duran varlıklar

CEVAP: D

 

14.  Aşağıda verilen bilgilerden hangisi bilanço ile ilgili doğru verilmiştir?

A)  100 kasa hesabı bir kaynak hesabıdır.

B)  Hesabın sağ tarafına borçlu, sol tarafına alacaklı taraf denir.

C)  642 Faiz Gelirleri bir varlık hesabıdır.

D) Gelir hesaplarında artışlar borç, azalışlar alacak tarafına yazılır.

CEVAP: B

 

      I.   Satıcılar

     II.   Banka kredileri

    III.  Alınan çek

    IV.   Demirbaşlar

15.  Yukarıdaki hesaplar dönen varlıklar grubunda yer almaz?

A)  I,II ve IV

B)  III

C)  I ve III

D) III ve II

CEVAP: A

 

16.  Aşağıdakilerden hangisi hazır değerler grubunda yer almaz?

A)  Alınan Çekler

B)  Kasa

C)  Verilen Çek

D) Alacak Senetleri

CEVAP: D

 

17.  Hisse senedi satış işlemi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)  Satılan hisse senedinin maliyeti hisse senedi hesabının alacağına kaydedilmez.

B)  Satılan hisse senedinin satış tutarı hisse senedi hesabının borcuna kaydedilmez.

C)  Satılan hisse senedinin nominal değeri hisse senedi hesabının alacağına kaydedilmez.

D) Satılan hisse senedinin maliyeti hisse senedi hesabının borcuna kaydedilmez.

CEVAP: A

 

18.  Ticari Mal hareketlerinin izlenmesinde kullanılan iki yöntem açısından aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A)  Satış iadelerinin kaydı, iki yöntem bakımından farklılık göstermez.

B)  Alış iadelerinin kaydı iki yöntem bakımından farklılık gösterir.

C)  Ticari mal satışında maliyet bilgisi bilinmiyorsa, devamlı envanter yöntemi uygulanamaz.

D) Aralıklı envanter yönteminde ticari mal satışında maliyet bilgisine ihtiyaç vardır.

CEVAP: C

 

19.  _______________/________________________

153 TİC.MAL                        XXX

191 İNDİRİLECEK KDV         XXX

             100 KASA                              XXX

______________/_________________________

Bu yevmiye kaydı aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?

A)  Satış iadesi

B)  Kredili mal alışına

C)  Kredili mal satışına

D) Peşin mal alışına

CEVAP: D

 

20.  Peşin mal satışlarının kaydedilmesiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)  Kasa hesabı alacaklandırılır.

B)  Yurtiçi satışlar hesabı borçlandırılır.

C)  Hesaplanan KDV hesabı alacaklandırılır.

D) Ticari mallar hesabı borçlandırır.

CEVAP: B


<<<<< Muhasebe Defteri *** Dönen Varlıklar Test Soruları ve Cevapları >>>>>

<<<<< Muhasebe Defteri *** Deneme, Tarama, Test Soruları ve Cevapları >>>>>


 

Bir önceki yazımız olan 121 Alacak Senetleri Hesabı başlıklı makalemizde 121 alacak senetleri, 121 alacak senetleri alt hesapları ve 121 alacak senetleri dönem sonu hakkında bilgiler verilmektedir.

Sitemizdeki Diğer İçerikler

Paylaş

Bu Yazıya Toplam 1 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir

Muhasebe Defteri Dönen Varlıklar Test Sınav Soruları ve Cevapları :Muhasebe Dersleri Yazılı Soruları, Monografiler, Hesaplar - orhan-hoca.site/muhasebe-defteri-donen-varliklar-test-sinav-sorulari-ve-cevaplari.html
19 Mayıs 2014 - 13:22

[…] Sorusu ve cevapları MuhasebeDefteri Dönen Varlıklar Muhasebe İki Dersi Test Soruları Dönen Varlıklar Grubu 20 Test Sorusu ve Cevapları Muhasebe Duran Varlıklar Grubu 20 Test Sorusu ve Cevapları Duran Varlıklar 20 Test […]

DMCA.com Protection Status