Duran Varlıklar 20 Test Sorusu ve Cevapları

Ana Sayfa » Test - Deneme » Duran Varlıklar Test Soruları » Duran Varlıklar 20 Test Sorusu ve Cevapları
Duran Varlıklar Test Soruları kategorisinde bulunan bu haber 13 Mayıs 2014 tarihinde güncellenmiş ve 1.860 kişi bu yazıyı okumuştur.

Duran Varlıklar 20 Test Sorusu ve Cevapları

muhasebe duran varlıklar test sorularıDuran Varlıklar ile ilgili Genel Muhasebe dersi çerçevesinde öğrencilerinize tarama, genel tekrar amaçlı ya da öğrenme düzeyleriniz test etmek için muhasebe 2 dönen varlık konusu ile ilgili test sınavı yapmak isterseniz aşağıda testi deneyebilirsiniz.

DURAN VARLIKLAR TEST  20 SORU ve CEVAPLARI

1. Aşağıdakilerden hangisi duran varlıkların tanımıdır?

A) Bir yıla kadar olan değerlere denir.

B) Kısa süre içerisinde paraya çevrile bilen değerlerdir.

C) Paraya çevrilmesi güç olan değerlerdir.

D) Vadesi bir yıldan fazla olan değerlerdir.

                                                                                  CEVAP: C

 

2. 2'li hesaplar aşağıdakilerden hangisinde yer almaktadır.

A) Duran Varlıklar

B) Dönen Varlıklar

C) Öz Kaynaklar

D) Mizan

                                                                                  CEVAP: A

 

3. 254 hesabı aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir.

A) Hesabın adı Binalardır. Bina alımında kullanılır.

B) Hesabın adı Taşıtlardır. Taşıt alımında kullanılır.

C) Hesabın adı Tesit- Makine olarak geçer.

D) Hesabın adı Komisyon gideridir. Genel olarak hisse senedi alımında kullanılır.                 

                                                                  CEVAP: B

 

4 _______________ / ___________________

  254 TAŞITLAR                           xxx

                  320 SATICILAR                 xxx

  ______________ / ________________________

Bu kayıt aşağıdakilerin hangisine aittir?

A) Senetli taşıt alınmıştır.

B) Çekle taşıt alınmıştır.

C) Kredili taşıt alınmıştır.

D) Peşin taşıt alınmıştır.

CEVAP B

 

 

5. 12.000 TL'lik demirbaş satın alınmıştır. Bu sorunun kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

A) __________ / _______________________

    255 DEMİRBAŞ             12.000

         100 KASA                        12.000

    _________ / ________________________

B) _________ / ________________________

    255 DEMİRBAŞ             12.000

         103 VERİLEN ÇEK              12.000

   __________ / _______________________

C)__________ / _______________________

    100 KASA                    12.000

           255 DEMİRBAŞ               12.000

    ___________ / ______________________

D) ____________ / _____________________

    255 DEMİRBAŞ             12.000

            100 KASA                     12.000

  _____________ / _____________________

                                                                  CEVAP: D

 

6. Aşağıdakilerden hangisi 1-2'li hesaplanın ortak özelliğidir.

A) İkiside aktif karakterlidir.

B) İkiside pasif karakterlidir.

C) İkisde Alacak tarafında yer alır.

D) İkiside kaynaklar gurubunda yer alır.

 

                                                                  CEVAP: A

 

7. Aşağıdakilerden hangisi 2'li hesaba örnektir.

A) Demirbaş alımı – satımı

B) Senetli mal satışı

C) Kredili satış

D) Hissi senedi alımı

                                                                  CEVAP: A

 

8. Aşağıdaki kodların hangisinde bir hata vardır.

A) 252 = Binalar

B) 253 = Tesis- Makine

C) 254 = Taşıtlar

D) 255 = Alıcılar

                                                                  CEVAP: D

 

9. Aşağıdaki yevmiye kayıtlarından hangisi cevabı ile uyuşmaktadır?

A)__________ / __________________

   254 TAŞITLAR                xxx

            100 KASA             xxx

  __________ / ____________________

Senetli taşıt alınmıştır.

 

B) __________ / __________________

  255 DEMİRBAŞ               xxx

         320 SATICILAR                 xxx

    __________ / __________________

Senetli demirbaş alınmıştır.

 

C) _________ / ___________________

    255 DEMİRBAŞ             xxx

         100 KASA                        xxx

   _________ / ____________________

Peşin demirbaş alışı

 

D)_________ / ____________________

   252 BİNALAR                 xxx

         100 KASA                        xxx

  ___________ / __________________

 Veresiye bina alınmıştır.

 

                                                                  CEVAP: C

 

10. 01.02.2017 tarihinde 40.000 TL'lik Bina senetli olarak satın alınmıştır. Bu sorunun kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

A) _____________ / ___________________

    255 DEMİRBAŞ             40.000

         100 KASA                        40.000

    _____________ /__________________

B)  _____________ / _________________

    252 BİNALAR                40.000

         321 BORÇ SENETLERİ         40.000

    _____________ / _________________

C)  _____________ / _________________

    255 DEMİRBAŞ              40.000

         320 SATICILAR                  40.000

    ______________ / ________________

    ______________ / ________________

D)  255 DEMİRBAŞ            40.000

         103 DEMİRBAŞ                  40.000

    _____________ / __________________

                                                                  CEVAP: B

 

11. Duran varlıkların kodları yazılırken hangisinde bir hata yapılmıştır?

A) 254 TAŞITLAR -255 DEMİRBAŞ

B) 255 DEMİRBAŞ – 300 BANKA KREDİLERİ

C) 252 BİNALAR – 254 TAŞITLAR

D) 253 TESİS-MAKİNE – 255 DEMİRBAŞ

                                                                  CEVAP: B

 

12. Aşağıdakilerden hangisi duran varlıklarda yer almaz?

A) 254 TAŞITLAR

B) 252 BİNALAR

C) 255 DEMİRBAŞ

D) 400 BANKA KREDİLERİ

                                                                  CEVAP: D

 

13. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) 254 TAŞITLAR

B) 257 BİRİKMİŞ AMORTİSMAN

C) 259 ARAZI VE ARSALAR

D) 256 DİĞER MADDİ DURAN VARLIKLAR

                                                                  CEVAP: C

 

14.250 Hesabının adı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) ARAZİ VE ARSALAR

B) VERİLEN AVANSLAR

C) HAKLAR

D) DİĞER MADDİ DURAN VARLIKLAR

                                                                  CEVAP: A

 

15. 2'li hesaplar bilançoda hangi tarafta yer almaktadır?

A) Pasif

B) Aktif

C) Toplamında

D) Tarih bölümünde

                                                                                  CEVAP: B

 

16. Bir işletmeci aynı günde bina ve taşıt almıştır. Alış için senet düzenlenmiştir. Bu açıklamanın kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

A) ___________ / ______________________________

    255 DEMİRBAŞ                       xxx

    254 TAŞITLAR                         xxx

                  321 BORÇ SENETLERİ         xxx

   ___________ / ______________________________

B) __________ / _______________________________

    253 MAKİNE TESİS                  xxx

    254 TAŞITLAR                         xxx

                  100 KASA                        xxx

   __________ / _______________________________

C) ___________ / ______________________________

    252 BİNALAR                          xxx

    255 DEMİRBAŞ                       xxx

                  120 ALICILAR                   xxx

   __________ / _______________________________

D) __________ / _______________________________
    252 BİNALAR                          xxx

    254TAŞITLAR                          xxx

                  321 SATICILAR                  xxx

   __________ / _______________________________

                                                                  CEVAP: D

 

17. 239 Hesabı hangi gurup altında yer alır?

A) Maddi duran varlıklar

B) Mali duran varlıklar

C) Diğer alacaklar

D) Ticari alacaklar

                                                                  CEVAP: C

 

18. Aşağıdaki hesaplardan hangisi Pasif tarafındadır?

A) 231 Ortaklardan Alacaklar

B) 254 Taşıtlar

C) 222 Alacak Senetleri Reeskontu  (-)

D) 240 Bağlı Menkul Kıymetler           

                          CEVAP: C

 

19. 255 – 224 hesaplarının orta özelliği nedir?

A) Alacak tarafında yer almaktadır.

B) 1'li hesaptır ve borç tarafında yer alır.

C) 2'li hesaptır. Aktif tarafta yer almaktadır.

D) Kaynaklar grubunda yer alır.

                                                                  CEVAP: C

 

20. 254 TAŞITLAR hesabı hangi durumda alacak tarafında yer alır?

A) Taşıt alışında

B) Senet karşılığı taşıt alışında

C) Taşıt satımında

D) Çek karşılığında taşıt alışında

                                                                  CEVAP: C


<<<<< Muhasebe Defteri *** Duran Varlıklar Test Soruları ve Cevapları >>>>>

<<<<< Muhasebe Defteri *** Deneme, Tarama, Test Soruları ve Cevapları >>>>>


 

Bir önceki yazımız olan 121 Alacak Senetleri Hesabı başlıklı makalemizde 121 alacak senetleri, 121 alacak senetleri alt hesapları ve 121 alacak senetleri dönem sonu hakkında bilgiler verilmektedir.

Sitemizdeki Diğer İçerikler

Paylaş

Bu Yazıya Toplam 1 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir

Muhasebeden Duran Varlıklar Test Sorusu ve Cevap Anahtarları :Muhasebe Dersleri Yazılı Soruları, Monografiler, Hesaplar - orhan-hoca.site/muhasebeden-duran-varliklar-test-sorusu-ve-cevap-anahtarlari.html
13 Mayıs 2014 - 23:04

[…] Duran Varlıklar 20 Test Sorusu ve Cevapları Muhasebe-2 Dersi Dönen Varlıklar 20 Test Sınav Sorusu Genel Muhasebe Dönen Varlıklar 20 Test Sorusu ve Cevapları Muhasebe Süreci Monografi Sorusu ve Çözümü Muhasebe ve Finansman Bölümü 27 Test Sorusu MEB Bilgisayar İşletmenliği Sertifika Soruları ve Cevapları […]

DMCA.com Protection Status