Genel Muhasebe Dönen Varlıklar 20 Test Sorusu ve Cevapları

Ana Sayfa » Test - Deneme » Dönen Varlıklar Test Soruları » Genel Muhasebe Dönen Varlıklar 20 Test Sorusu ve Cevapları
Dönen Varlıklar Test Soruları kategorisinde bulunan bu haber 13 Mayıs 2014 tarihinde güncellenmiş ve 3.120 kişi bu yazıyı okumuştur.

Dönen Varlıklar ile İlgili 20 Soruluk Test

dönen varlıklar test sorusuMeslek lisesi muhasebe bölümü öğrencilerinize konu tekrarı ya da konu kavrama olarak yapabileceğiniz Dönen Varlıklar için 20 Test sorusu ve cevapları aşağıda yer almaktadır.

1. Aşağıdakilerden hangisi dönen varlıkların özelliklerindendir?

A) Alacak tarafında bulunur.

B) 320 hesabı dönen varlıklarda bulunur.

C) Borç tarafında yer alır.

D) Diğer adı kaynaklar olarak adlandırılır.

CEVAP: C

 

2. Aşağıdakilerden hangisi dönen varlıklar tarafında bulunmamaktadır?

A) 100 Kasa

B) 101 Alınan Çek

C) 102 Banka

D) 103 Verilen Çek

CEVAP: D

 

3.  Aşağıda verilen yevmiye kayıtlarından hangisi dönen varlıklarla ilgilidir? 

A) ________________ / _____________________

153 TİCARİ MAL            xxx

191 İND. KDV                xxx

         100 KASA                                     xxx

_______________ / _________________________ 

B) _______________ / _______________________

320 SATIŞLAR                xxx

         600 SATICILAR                    xxx 

         391 HES. KDV                      xxx    

_______________ / ________________________ 

C) ______________ / ______________________

153 TİCARİ MAL             xxx

191 İND. KDV                            xxx

         320 SATICILAR                xxx

_______________ / __________________________ 

D) ____________ / ________________________

100 KASA                      xxx

         600 SATIŞLAR                 xxx

______________ / ___________________________ 

CEVAP: A

 

4. 20.01.2015 tarihinde işletmemiz 500 TL'lik mal alıyor bunun yarısını peşin diğer yarısını senetli olarak alıyor. Bu sorunun kaydı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) ___________ 20.01.2015 _________________

153 TİCARİ MAL                  xxx

          100 KASA                             xxx

          101 ALINAN ÇEK                  xxx

__________ / ____________________________

B) __________ 20.01.2015 _________________

153 TİCARİ MAL                  xxx

191 İND. KDV                      xxx

         100 KASA                              xxx

         121 ALACAK SENETLERİ        xxx

___________ / ___________________________

C) ___________ 20.01.2015 ________________

153 TİCARİ MAL                  xxx

         100 KASA                              xxx    

         321 BORÇ SENETLERİ           xxx

____________ / __________________________

D) ___________ 20.01.2013 ________________

100 KASA                           xxx

         121 ALACAK SENETLERİ        xxx

         153 TİCARİ MAL                    xxx

____________ / __________________________

CEVAP: C

 

5. Aşağıdakilerden verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A) 153 Ticari mal hesabı alacak tarafında yer alır.

B) 102 Banka hesabı bilançoda yer almaz.

C) 103 Verilen Çek hesabı borç tarafında yer alır.

D) 1 ve 2'li hesaplar her zaman borç tarafında yer alır. 

CEVAP: D

 

6. Aşağıdakilerden hangisi dönen varlığın özelliğidir.

A) İşletmelerin kısa sürede içerisinde paraya çevrilebilen değerlerine denir?

B) Vadesi 1 yıldan az olan değerlerdir.

C) Vadesi 1 yıldan fazla olan değerlerdir.

D) Ortakların işletme kurarken ortaya koyduğu para ya da emeklere denir.

CEVAP: A

 

7. Aşağıdakilerden hangisi dönen varlıklardan değildir?

A) 100 KASA

B) 255 DEMİRBAŞLAR

C) 153 TİCARİ MAL

D) 191 İND. KDV 

CEVAP: B

 

8. Aşağıdakilerden hangisi 153 Ticari Malın özelliğidir?

A) Mal satışlarında kullanılır.

B) Alacak tarafında yer alır.

C) Borç tarafında ve mal alışında kullanılır.

D) Borç tarafında ve mal satışında kullanılır.

CEVAP: C

 

9. Aşağıda verilen bilgelerden hangisi yanlıştır?

A) 153 TİCARİ MALLAR

B) 191 İND. KDV

C) 391 HES. KDV

D) 321 SATICILAR

CEVAP: D

 

10. Aşağıdakilerden hangisi dönen varlıklarla ilgili bir örnektir.

A) _____________ / ______________________

100 KASA                       xxx

120 ALICILAR                 xxx

         600 SATIŞLAR                     xxx

_____________ / ________________________

B) _____________ / ______________________

153 TİCARİ MAL             xxx

          103 VERİLEN ÇEK                 xxx

____________ / _________________________

C) ___________ / ________________________

153 TİCARİ MAL             xxx

191 İND. KDV                 xxx

         100 KASA                           xxx

__________ / ___________________________

D) ___________ / ________________________

391 HES. KDV               xxx

         191 İND. KDV                        xxx

         360 ÖDE. VERGİ. FON. HS.    xxx

_____________ / ________________________

CEVAP: C

 

11. 191 İndirilecek KDV’nin tanımı aşağıdakilerden hangisidir.

A) Mal satış kaydında yer alır.

B) Sadece mizanda yer alır.

C) Sadece dönem sonu envanter kaydında bulunur.

D) Mal alış kaydı yapılırken kullanılır.

CEVAP: D

 

12.Aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A) 321 borç tarafında yer alır.

B) 103 Verilen Çek borç tarafında yer alır. 

C) 153 her zaman alacak tarafında yer almaktadır.

D) 101alınan Çek borç tarafında yer alır.

CEVAP: D

 

13. Aşağıdakilerden hangisi peşin mal alışına örnektir.

A) ________________ / ______________________

     153 TİCARİ MAL              xxx

                 100 KASA                    xxx

   _______________  / _______________________

B) _______________ / ______________________

    153 TİCARİ MAL                xxx

    191 İNDİRİLECEK KDV      xxx

              103 VERİLEN ÇEK               xxx

   ______________ / _______________________

C) ____________ / _________________________

    153 TİCARİ MAL               xxx

    191 İND. KDV                  xxx

              100 KASA                            xxx

              320 SATICILAR                   xxx                    

  _______________ / __________________________

D)  _______________ / ________________________

   153 TİCARİ MAL               xxx

   191 İND. KDV                   xxx

             321 BORÇ SENET.               xxx

__________________ / ______________________

CEVAP: A

                      

14. Aşağıdakilerden hangisi dönen varlıklarla ilgili bir hesap kodu değildir.

A) 101 Alınan Çek

B) 103 Verilen Çek

C) 250 Demirbaşlar

D) 120 Alıcılar

CEVAP: C

 

15. Aşağıdaki açıklamalardan hangisi dönen varlıkları ifade etmektedir.

A) Ay sonunda yapılan kayıtlar yer alır.

B) 1’li hesapların yer aldığı kısa sürede paraya çevrilen değerlerdir.

C) Paraya çevrilmesi güç olan değerler yer almaktadır.

D) 2’li hesapların yer aldığı kısa sürede paraya çevrilen değerlerdir.

CEVAP: B

 

16. Aşağıda verilen kod isimlerinden hangisinde bir yanlışlık vardır.

A) 600 Satışlar 

B) 500 Satıcılar

C) 250 Demirbaşlar

D) 300 Banka Kredileri

CEVAP: B

 

17. Aşağıda verilen bilgi Banka Kredileri ile ilgilidir.

A) Bankadan kredi çekiminde kullanılır.

B) Bankaya para yatırılmasın da kullanılır.

C) Banka aracılığı ile mal alımında kullanılır.

D) Bankadan para çekilmesinde kullanılır.

CEVAP: A

 

18. Aşağıdakilerden hangisinde bir yanlışlık yapılmıştır.

A) Bankadan peşin para çekiminde

 _________________ / ____________

  100 KASA                   xxx

              102 BANKA                 xxx

________________ / ______________

B) Banka Kredisi ile mal alışında

 ________________ / ______________

153 TİCARİ MAL             xxx

             300 BANKA KDEDİLERİ  xxx

______________  / ________________

C) Ticari Mal Alışında

________________ / _______________

101 ALINAN ÇEK            xxx

             600 SATIŞLAR              xxx

_________________ / ______________

D) Mal Satışında

________________ / _______________

100 KASA                     xxx

             600 SATIŞLAR            xxx

_____________  / _________________

                                             CEVAP: C

 

19.      100 KASA

101 ALINAN ÇEK

102 BANKA

103 VERİLEN ÇEK

110 HİSSE SENEDİ

191 İNDİRİLECEK KDV

gibi hesaplar hangi başlık altında toplanmaktadır?

A) Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar

B) Öz Kaynaklar

C) Dönen Varlıklar

D) Duran Varlıklar

CEVAP: C

 

20. Aşağıdaki bilgilerden hangisinin açıklamasında bir yanlışlık vardır?

A) 191 İNDİRİLECEK KDV:  Mal alışında KDV’li olarak işlem yapılır.

B) 100 KASA : Veresiye mal alışında kullanılmaktadır.

C) 121 ALACAK SENETLERİ : Senetli mal alışında kullanılır.

D) 102 BANKA: Bankadan para çekiminde kullanılır.

CEVAP:B


<<<<< Muhasebe Defteri *** Dönen Varlıklar Test Soruları ve Cevapları >>>>>

<<<<< Muhasebe Defteri *** Deneme, Tarama, Test Soruları ve Cevapları >>>>>


 

Bir önceki yazımız olan 121 Alacak Senetleri Hesabı başlıklı makalemizde 121 alacak senetleri, 121 alacak senetleri alt hesapları ve 121 alacak senetleri dönem sonu hakkında bilgiler verilmektedir.

Sitemizdeki Diğer İçerikler

Paylaş

Bu Yazıya Toplam 3 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir

Muhasebe Defteri Dönen Varlıklar Test Sınav Soruları ve Cevapları :Muhasebe Dersleri Yazılı Soruları, Monografiler, Hesaplar - orhan-hoca.site/muhasebe-defteri-donen-varliklar-test-sinav-sorulari-ve-cevaplari.html
13 Mayıs 2014 - 22:04

[…] Dersi Dönen Varlıklar 20 Test Sınav Sorusu Genel Muhasebe Dönen Varlıklar 20 Test Sorusu ve Cevapları Muhasebe Süreci Monografi Sorusu ve Çözümü Muhasebe ve Finansman Bölümü 27 Test […]

Mehmet - diyarbakır
09 Ocak 2015 - 01:58

4. sorunun cevabı yanlış. Alacak senetleri yerine borç senetleri olacak. Mal satılmıyor mal alınıyor.

Muhasebe Defteri - orhan-hoca.site
10 Ocak 2015 - 19:20

Dikkatiniz ve uyarınız için teşekkür ederiz, hata düzeltilmiştir. 

DMCA.com Protection Status