Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar Muhasebe Soruları ve Cevabı

Ana Sayfa » Test - Deneme » Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar Testi » Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar Muhasebe Soruları ve Cevabı
Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar Testi kategorisinde bulunan bu haber 19 Mayıs 2014 tarihinde güncellenmiş ve 1.518 kişi bu yazıyı okumuştur.

KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR TEST SINAVLARI – 20 SORU

kısa vadeli yabancı kaynaklar soruları1.  Aşağıdakilerden hangisi kısa vadeli yabancı kaynaklar grubunda yer almaz?

A)  Banka Kredileri

B)  Satıcılar

C)  Diğer Mali Borçlar

D) Şerefiye

CEVAP: D

 

2.  Aşağıdakilerden hangisi mali borçlar hesabıdır?

A)  300 Banka Kredileri

B)  321 Borç Senetleri

C)  329 Diğer Ticari Borçlar Hes.

D) 331 Ortaklara Borçlar Hes.

CEVAP: A

 

3.  _______________/________________________

100 KASA HES.                            xxx

        300 BANKA KREDİLERİ                    xxx

_______________/__________________________

Yukarıdaki yevmiye kaydında anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?

A)  Bankadan kredi çekilmesi

B)  Kasadan para yatırılması

C)  Peşin kredi alınması

D) Kredili mal alışı

CEVAP: A

 

4.  05.09.2015 tarihinde satıcı Samet GÜR’e olan 25.000 TL borcun tamamını peşin ödüyor.

Yukarıdaki verilen bilgilere göre aşağıdaki yevmiye kayıtlarından hangisi doğru verilmiştir?

A)  ________________05.09.2015________________________

100 KASA                                         25.000

        320 SATICILAR                                               25.000

____________________/_______________________________

B)  _________________05.09.2015_______________________

320 SATICILAR                                   25.000

        102 BANKA                                                    25.000

___________________/________________________________

C)  _________________05.09.2015_______________________

320 SATICILAR                                   25.000

        100 KASA                                                    25.000

__________________/__________________________________

D) _________________05.09.2015________________________

320 SATICILAR                                    25.000

        103 VERİLEN ÇEK.                                            25.000

_________________/__________________________________

CEVAP: C

 

5.  Kaynaklar hesabı kaça ayrılır?

A)  2’ye ayrılır.

B)  3’e ayrılır.

C)  1’e ayrılır.

D) 4’e ayrılır.

CEVAP: B

 

6.  340 hesabın ismi aşağıdakilerden hangisidir?

A)  Ortaklara Borçlar Hesabı

B)  Satıcılar

C)  Borç Sen.

D) Alınan Sipariş Avansları Hesabı

CEVAP: D

 

7.  08.02.2015 tarihinde ihtiyaç nedeni ile ATEŞ Ticaret’ten 5.500 TL borç para alıyorum.

Buna göre gerekli yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?

A)  ______________08.02.2015__________________________

336 DİĞER ÇEŞİTLİ BORÇ                            5.500

        100 KASA                                                         5.500

_________________/__________________________________

B)  ________________08.02.2015________________________

100 KASA                                              5.500

       336 DİĞER ÇEŞİTLİ BORÇ                                  5.500

__________________/_________________________________

C)  _________________08.02.2015_______________________

336 DİĞER ÇEŞİTLİ BORÇ                           5.500

        102 BANKA                                                               5.500

___________________/_________________________________

D) __________________08.02.2015_______________________

102 BANKA                                             5.500

        336 DİĞER ÇEŞİTLİ BORÇ                                       5.500

___________________/_________________________________

CEVAP: B

 

8.  Aşağıdaki kısa vadeli yabancı kaynaklardan verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A)  335 İştiraklere Borçlar

B)  320 Satıcılar

C)  331 Ortaklara Borç Hesabı

D) 321 Borç Sen.

CEVAP: A

 

9.  _______________/_______________________

335 PERSONELE BORÇLAR           xxx

        100 KASA                                    xxx

________________/______________________

Yukarıda verilen yevmiye kaydının açıklaması aşağıdakilerden hangisidir?

A)  Personele borç verilmesi

B)  Ortağa borç ödeme

C)  Personele ücret ödemesi

D) Peşin ücret ödeme

CEVAP: C

 

10.  Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)  Dönen varlık 1’li hesaplardır.

B)  Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar 5’li hesaplardır.

C)  Duran varlık 2’li hesaplardır.

D) Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar 4’lü hesaplardır.

CEVAP: B

 

11.  300 ve 400 ile başlayan hesaplar aşağıdakilerden hangisidir?

A)  Duran Varlık

B)  Öz Kaynak

C)  Dönen Varlık

D) Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar

CEVAP: D

 

12.  Aşağıdakilerden hangisi pasif tarafında yer almaz?

A)  Duran Varlık

B)  Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar

C)  Öz Kaynaklar

D) Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar

CEVAP: A

 

13.  Banka Kredileri hesabı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A)  Teminat olarak bankaya verilen senetleri hesabın alacağına kaydedilir.

B)  Tahakkuk eden faizler hesabın borcuna kaydedilir.

C)  Yatırılan paralar hesabın borcuna kaydedilir.

D) Çekilen paralar hesabın alacağına kaydedilir.

CEVAP: C

 

14.  Aşağıdakilerden hangisi “Alınan Avanslar” hesabından birisidir?

A)  329 Diğer Ticari Borçlar

B)  332 İştiraklere Borçlar

C)  336 Diğer Çeşitli Borçlar

D) 340 Alınan Sipariş Avansları

CEVAP: D

 

15.  Aşağıdakilerden hangisi alacak kalanı verir?

A)  Demirbaşlar

B)  Satıcılar

C)  Kasa

D) Ticari Mallar

CEVAP: B

 

16.  Aşağıdakilerden hangisi “Ticari Borçlar” grubunda yer alır?

A)  326 Alınan Depozito Ve Teminatlar

B)  250 Arazi Ve Arsalar

C)  300 Banka Kredileri

D) 373 Maliyet Giderleri Karşılığı

CEVAP: A

 

17.  02.03.2015 tarihinde işletme ortağı Orhan ERÇİLİNGİR’e olan 6.400 TL borcumuzu peşin ödüyoruz.

Yukarıdaki bilgilere göre aşağıdaki yevmiye kayıtlarından hangisi doğrudur?

A)  _________________02.03.2015________________________

100 KASA                                            6.400

        331 ORTAKLARA BORÇ                                       6.400

____________________/_______________________________

B)  _________________02.03.2015________________________

331 ORTAKLARA BORÇ                           6.400

        102 BANKA                                                           6.400

__________________/__________________________________

C)  _________________02.03.2015________________________

331 ORTAKLARA BORÇ                            6.400

        100 KASA                                                     6.400

___________________/__________________________________

D) _________________02.03.2015_________________________

102 BANKA                                           6.400

        331 ORTAKLARA BORÇ                                         6.400

__________________/___________________________________

CEVAP: C

 

18.  Aşağıdakilerden hangisi kaynaklar tarafında bulunur?

A) 360 Ödenecek Vergi Fonlar

B) 153 Ticari Mallar

C) 252 Binalar

D) 190 Devreden KDV

CEVAP: A

 

19.  300 BANKA KREDİLERİ                  40.000

      321 BORÇ SENETLERİ                      2.000

      120 ALICILAR                                32.000

      252 BİNALAR                                 21.000

      110 HİSSE SENETLERİ                  10.000

      320 SATICILAR                               2.000

      391 HESAPLANAN KDV                   1.200

İşe başlayan bir işletmenin pasif toplamı kaç TL’dir?

A)  63.000

B)  60.000

C)  55.000

D) 45.600

CEVAP: D

20.  Aşağıdakilerden hangisi “Borç Ve Gider Karşılıkları” grubunda yer almaz?

A)  372 Kıdem Tazminatı Karşılığı

B)  281 Gelir Tahakkukları

C)  373 Maliyet Giderleri Karşılığı

D) 379 Diğer Borç Ve Gider Karşılıkları

CEVAP: A


<<<<< Muhasebe Defteri *** Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar Test Soruları ve Cevapları >>>>>

<<<<< Muhasebe Defteri *** Deneme, Tarama, Test Soruları ve Cevapları >>>>>


 

Bir önceki yazımız olan 121 Alacak Senetleri Hesabı başlıklı makalemizde 121 alacak senetleri, 121 alacak senetleri alt hesapları ve 121 alacak senetleri dönem sonu hakkında bilgiler verilmektedir.

Sitemizdeki Diğer İçerikler

Paylaş

Bu Yazıya Toplam 1 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir

Kısa Vadeli Yabancı Kayaklar Soruları ve Cevapları :Muhasebe Dersleri Yazılı Soruları, Monografiler, Hesaplar - orhan-hoca.site/kisa-vadeli-yabanci-kayaklar-sorulari-ve-cevaplari.html
19 Mayıs 2014 - 23:00

[…] Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar Muhasebe Soruları ve Cevabı Muhasebe Uzun Vadeli Kaynaklar Test Sınavı Soruları ve Cevapları Muhasebe Öz Kaynaklar Soruları ve cevapları 20 test Muhasebe Soruları Dönen Varlıklar 20 Test Kısa Vadeli Yabancı Kaynaklar Muhasebe Test Sorusu Duran Varlıklar Test Sınav Soruları ve Cevapları […]

DMCA.com Protection Status