Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar 16 Test Sınavı ve Cevapları

Ana Sayfa » Test - Deneme » Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar Testi » Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar 16 Test Sınavı ve Cevapları
Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar Testi kategorisinde bulunan bu haber 18 Mayıs 2014 tarihinde güncellenmiş ve 1.458 kişi bu yazıyı okumuştur.

UZUN VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 16 TEST SORU

uzun vadeli yabancı kaynaklar soruları1.  Aşağıdakilerden hangisi uzun vadeli yabancı kaynaklar için söylenebilir?

A) İşletmenin bir yıldan daha kısa vadeli almış olduğu borçlar bu bölümde yer alır.

B) Hesap kodları tamamı 3-4 ile başlar.

C)  İşletmenin bir yıldan daha uzun vadeli almış olduğu borçlar bu bölümde yer alır.

D) Yevmiye kaydında borç bölümünde yer alır.

CEVAP: C

 

2. 4’lü hesaplar için aşağıdakilerden hangisi kesin olarak söylenebilir?

A) Bilançoda kısa vadeli diye adlandırılır.

B) Pasif karakterlidir.

C) Yevmiye kaydında borç tarafta yer alır.

D) Mizanda genel olarak yer almaz.

CEVAP: B

 

3. İşletmemiz Ziraat bankasından 14 ay vadeli olarak 12.500 TL tutarında krediyi peşin olarak çekiyor.

Bu örneğe göre aşağıdaki yevmiye kayıtlarından hangisi doğru olarak verilmiştir.

A)  ______________ / ___________________________________

   100 KASA                                12.500

                   400 BANKA KREDİLERİ                 12.500

   _______________ / ____________________________________

B)  _______________ / ___________________________________

       400 BANKA KREDİLERİ       12.500

                   100 KASA                                  12.500

     ___________________ / ________________________________

C)  ________________  /  __________________________________

      100 KASA                            12.500

                   300 BANKA KREDİLERİ                          12.500

   ________________  / ____________________________________

D)  __________________ / _________________________________

    300 BANKA KREDİLERİ         12.500

                   100 KASA                                            12.500

      __________________ /  __________________________________

CEVAP: A

 

4. Aşağıdakilerden hangisinde bir bilgi yanlışlığı vardır?

A) 4’lü hesaplar pasif tarafta yer alır.

B) 4’lü hesaplar kaynaklar grubunda yer alır.

C) 4’lü hesaplar bilançonun varlıklar kısmında yer almaktadır.

D) 4’lü hesapların (-) karakterli olanları aktif tarafta yer alır.

CEVAP: C

 

5. Aşağıdakilerden hangisi mali borçlar grubunda yer almaz?

A) 400 Banka Kredileri

B) 420 Satıcılar

C) 401 Finansal Kiralama İşlemlerinden Borçlar

D) 402 Ertelenmiş Finansal Kiralama Borçlanma Maliyetleri (-)

CEVAP: B

 

6. Aşağıdakilerden hangisi (-) karakterli hesap değildir?

A) 408 Menkul Kıymetler İhraç Farkı (-)

B) 422.Borç Senetleri Reeskontu (-)

C) 440 Alınan Sipariş Avansları

D) 437 Diğer Borç Senetleri Reeskontu (-)

CEVAP: C

 

7. 40’lı hesaplarda kaç tane (-) karakterli hesap bulunmaktadır?

A) 2

B) 3

C) 4

D) 5

CEVAP: C

 

8. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisinde bir yanlışlık vardır?

A) 400  =  Banka Kredileri

B) 421  =  Borç Senetleri

C) 431  =  Ortaklara Borçlar

D) 480  =  Gelecek Yıllara Ertelenmiş veya Terkin Edilecek KDV

CEVAP: D

 

9. Aşağıdakilerden hangisi  (-)  karakterli hesaplar için söylenemez?

A) Aktif tarafta yer alır.

B) Pasif tarafta yer almaz.

C) Bilançoda yer almaz.

D) Bilançoda yer alır.

                                                        CEVAP: C

 

10. Aşağıdakilerden hangisi uzun vadeli yabancı kaynaklar grubunda yer almaz?

A) Satıcılar

B) Ortaklara Borçlar

C) Diğer Borç Senetleri Reeskontu(-)

D) Diğer Çeşitli Yabancı Kaynaklar

                                                                       CEVAP: D

 

11. Aşağıdaki bilgilerden hangisi kısa vadeli ve yabancı uzun vadeli kaynakların ortak özelliğidir?

A) Kaynak grubu altında yer alırlar.

B) 3’lü hesaplar olarak geçmektedir.

C) Pasif karakterlidirler.

D) Aktif tarafta yer almazlar, (-) karakterliler hariç.

                                                                       CEVAP: B

 

12. Aşağıdakilerden hangisi uzun vadeli hesap kodu değildir?

A) 421

B) 436

C) 336 

D) 432

                                                                       CEVAP: C

 

13. Aşağıdakilerden hangisi 421 hesap kodunun özelliğidir?

A) Kısa vadeli hesapların senetli alacak durumunda kullanılır.

B) 5’li hesaplarda yer alır.

C) Uzun vadeli hesapların senetle alacak durumunda kullanılır.

D) 3’lü hesaplarla eş değer durumdadır.

CEVAP: C

 

14.Aşağıdaki hesaplardan hangisi uzun vadeli hesaplarda yer alırken kısa vadeli hesaplarda yer almaz?

A) Çıkarılmış Tahvilleri

B) Borç Senetleri

C) Satıcılar

D) Ortaklara borçlar

                                                                       CEVAP: A

BORÇ SENETLERİ

ORTAKLARA BORÇLAR

GİDER TAHAKKUKLARI

15.  Aşağıdaki kodlardan hangisi doğru sıralama olarak yukarıdaki bilgilerle uyuşmaktadır?

A) 421 – 431 – 440

B) 420 – 481 – 431

C) 481 –  431 – 426

D) 421 – 431 – 481

                                                                       CEVAP: D

 

420 Satıcılar

426 Alınan Depozito Ve Teminatlar

429 Diğer Ticari Borçlar

16. Yukarıdaki kodlar hangi kayıt altında yer alır?

A) Mali Borçlar

B) Ticari Borçlar

C) Alınan Avanslar

D) Borç ve Gider Karşılığı

                                                                       CEVAP: B


<<<<< Muhasebe Defteri *** Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar Test Soruları ve Cevapları >>>>>

<<<<< Muhasebe Defteri *** Deneme, Tarama, Test Soruları ve Cevapları >>>>>


 

Bir önceki yazımız olan Muhasebe Defteri Soru Bankası başlıklı makalemizde bilgisayarlı muhasebe soruları, kpss muhasebe soruları ve muhasebe dersi test soruları hakkında bilgiler verilmektedir.

Sitemizdeki Diğer İçerikler

Paylaş

Bu Yazıya Toplam 1 Yorum Yapılmış

İsminiz

E-Posta Adresiniz

Şehir

Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar Muhasebe Test Soruları ve Cevapları :Muhasebe Dersleri Yazılı Soruları, Monografiler, Hesaplar - orhan-hoca.site/uzun-vadeli-yabanci-kaynaklar-muhasebe-test-sorulari-ve-cevaplari.html
18 Mayıs 2014 - 21:57

[…] Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar 16 Test Sınavı ve Cevapları Öz Kaynaklar Muhasebe Ders Test Soruları 1 Genel Muhasebe 2 Dersi 30 Test Sorusu ve cevapları Muhasebe 2 Dersi Çözümlü Çalışma Soruları ve Yevmiye Kayıtları Muhasebe 2 Dersi Hesaplar 28 Test Sorusu ve Cevapları Muhasebe Soru 41 Test […]

DMCA.com Protection Status